На Bitcoin Ефект (ака реалност нарушување)

Видливо се возбудени од исти работи.

Bitcoin encapsulates повеќето од тие работи ... програмирање, на интернет "сè проаѓа" менталитет, софтвер со отворен код, компјутерски хардвер, и на заедницата исполнет со други видливо ... Додади афинитет за прекин, а неколку од нас може да избега повлече Bitcoin е. Кога гиковите имаат првата средба со темата, феноменот обично предизвикува вртоглавицата и длабока прашање формирање.

Видливо имаат толку многу да интернализираат и размислуваат дека длабоко прашања се праша на заедницата (кои се движат од технички барања да endgame екстраполации и теории на заговор). Кога geek-познати личности се вовлечени во орбитата, нивната фасцинација се манифестира во имагинацијата на Ultimate ореол ефект на нивната публика. Имам Стив Гибсон да им се заблагодарам, додека други (како Роберт Scoble ) имаат @ Џејсон.

Можам да кажам судејќи од анализатор на Билтенот е, овој разговор што се случува во над сто други територии низ целиот свет.

Што значи сето ова значи? Тоа значи дека паметни луѓе се многу осетливи на пристапување во проектот на импулс. Толку многу интереси се претставени под Bitcoin чадор, и секоја делува како посебен мед тенџере.

Земете Гевин Andresen како пример. Сите тој се наметнува во врска Bitcoin и сродни проекти (со две години пистата). Причина тој се вклучи? Бидејќи тој е заинтересиран за криптографија, економија и проекти со отворен код (меѓу другото). Во суштина, тој доби многу возбудени од она што Bitcoin е и верува дека има борби шанса да влијаат на светот, па тој одлучи да се венча неговата судбина со онаа на Bitcoin е.

Ова е ефектот Bitcoin на работа: лични потопување во теми што доведува до еуфорија и посветеност на проектот. Нејзините слично на начинот на кој поединци научат да се сакаат Линукс.

Многумина веруваат дека Bitcoin не е бура во Чајникот, но нешто трајно или неизбежна. Времето ќе покаже дали тие се во право, и историјата ќе им суди на своите ефекти врз општеството. Во светлината на другите сили на работа , исходот може да биде потребно и позитивна, но со интересни последици .

Јас сум залепени. еуфорично. geeked-надвор.

(Јас не поседуваат стотици Bitcoins, јас не сум заинтересиран во наративниот поради финансиски инвестиции од било кој вид. На Bitcoin ефект ме уапсен. Правам план за купување на некои Bitcoins во иднина, сепак, како ликвидноста БТК е прашање би сакал да се покријат од прва рака, и јас планираат да се пишува за тоа искуство тука на Билтенот .)

Како овој пост? Совет нас со Bitcoin!

16z6CDDH8paYstRMWZ9RegH5moreD9Yy4V

Ако уживаше читање на овој пост, ве молиме сметаат ѓубрето нас користејќи Bitcoin. Секој пост добива своја уникатна Bitcoin адреса, па од ѓубрето вие не сте само што мојот континуирани напори можно, но ми кажуваше што ви се допадна.

Коментарите се затворени.

Мислење за навигација

Директориум напојува со бизнис директориум Plugin